Italienska

Vill du lära dig italienska?

På Gymnasium Skövde Västerhöjd erbjuder vi tre kurser i italienska där varje kurs är 100 poäng.

Du kommer att lära dig tala och skriva italienska, att förstå det talade språket men även mycket av den italienska kulturen, det italienska samhället och landets seder och traditioner. 

Varför italienska?

Kunskaper i italienska ger…

… dig möjlighet att kommunicera med cirka 85 miljoner människor världen runt. Italienska är officiellt språk i Italien, Schweiz, San Marino, Vatikanstaten och västra Istrien. Därmed är italienska det tredje mest talade språk i EU och det 25:e mest talade språk i världen.

… dig dessutom möjlighet att kommunicera med betydligt fler personer än så. Visste du att italienska har minoritetsstatus i Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Rumänien, Somalia, Eritrea och Libyen? Det har tidigare haft officiellt status i Albanien, Monaco och på Malta, där det fortfarande används som talspråk i många områden.

… dig större förståelse för den italienska kulturen. Att behärska italienska är oumbärligt för historiker och musiker, men även för dig som är matintresserad eller älskar konst och mode.

… dig möjlighet att använda dina språkkunskaper för att semestra i ett land som har allt. Härliga stränder, konstskatter i världsklasser, unika historiska städer och en matkultur i världsklass.

… dig en upplevelse utöver det vanliga som turist eftersom Italien med sina 55 världsarvsplatser är nummer ett i världen när det kommer till UNESCO:s världsarvslista.

… dig större möjligheter att kunna arbeta inom import/export. Italien är en av Sveriges viktigaste handelspartner inom EU. Dina språkfärdigheter kan öppna dörrar för nya möjligheter och karriärvägar.

… nya sätt och perspektiv att förstå den egna kulturen, eftersom Italien är ett viktigt land för det gemensamma europeiska kulturarvet.