För dig som går i årskurs 9

Vad behöver jag för att komma in?

För att komma in på ett yrkesprogram ska du ha:

Godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk, Engelska och Matematik + 5 andra ämnen.

För att komma in på ett högskoleförberedande program ska du ha:

Godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk, Engelska och Matematik + 9 andra ämnen.

Ekonomi-, humanistiska- och samhällsvetenskapsprogrammet: Fyra av de nio ämnena ska vara geografi, historia, religion och samhällskunskap.

Naturvetenskaps- och teknikprogrammet: Tre av de nio ämnena ska vara biologi, fysik, och kemi.

Estetiska programmet: De nio ämnena är valfria.

Särskilda antagningskrav och tester kan förekomma till utbildningar inom det estetiska området, spetsutbildningar och idrottsprogram.

Viktiga datum för antagningen

9 januari: Inloggningssidan öppnar och eleverna kan göra sina val via webben.

1 februari: Sista dagen för eleverna att ansöka, inloggningssidan stänger klockan 24.00.

15 april till 15 maj: Eleverna har möjlighet att ändra sitt val av gymnasieutbildningar.

Juni: Slutbetygen från årskurs 9 skickas automatiskt till antagningskansliet inom Utbildning Skaraborg.

31 juli: Sista svarsdag då elever ska ha svarat på sitt antagningsbesked.

Augusti: Eventuell reservantagning påbörjas.

Sök till gymnasiet

För att göra en ansökan till gymnasiet behöver du en ansökningskod. Den får du av SYV på grundskolan.

Ansökan till gymnasiet görs via webbansökan på utbildningskaraborg.se

Viktigt att tänka på

Var noga med att rangordna dina val. Mer information finner du på utbildningskaraborg.se