Bild på gymnasieelever.

Försäljnings- och serviceprogrammet (FS)

Hösten 2022 byter Handel- och administrationsprogrammet namn till Försäljnings- och serviceprogrammet.


Är du kreativ, serviceinriktad och vill jobba med människor? Då är Försäljnings- och serviceprogrammet rätt val för dig. Här lär du dig hur företag fungerar och hur du kommunicerar med kunder.

Du läser ekonomi, marknadsföring, handel och hållbar utveckling. Vi fokuserar på att ge dig en bra säljutbildning och du lär dig att bygga egna webbutiker.

Hos oss startar alla elever UF-företag (Ung Företagsamhet) under studietiden. Det innebär att du startar, driver och avvecklar ett eget företag tillsammans med klasskompisar. Du får också chans att tävla med ditt företag på olika mässor.

Vårt nära samarbete med näringslivet ger dig ett bra kontaktnät för framtiden. Vi jobbar mycket i ämnesövergripande projekt och utför uppdrag åt Skövdes företagare. Under din APL får du värdefulla kontakter och god förståelse för företagandets villkor. I åk 3 finns också möjligheten till lärlingsutbildning.

VISSTE DU DET HÄR OM PROGRAMMET?
Vi har ett tätt samarbete med branschen och det genomsyrar hela utbildningen. Det kommer föredragshållare till oss som berättar om branschrelaterade ämnen och vi gör också intressanta studiebesök.

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor.

Du kan läsa mer på Skolverkets webbplats om vad det innebär att programmet byter namn till Försäljnings- och serviceprogrammet.

TYP AV PROGRAM: Yrkesprogram

PROGRAMMET FINNS PÅ: Västerhöjd

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET: Yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet

PROGRAMMET ERBJUDER MÖJLIGHET ATT GÅ:

  • NIU Nationell Idrottsutbildning
  • LIU Lokal Idrottsutbildning 


Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".