Bild på gymnasieelev som svetsar.

Industritekniska programmet (IN) - Svetsteknik

En utbildning som ger dig bred kompetens.

Vill du arbeta tekniskt och kreativt med fokus på svetsteknik och plåtbearbetning och lära dig designa och skapa produkter? På Industritekniska programmet rustar du dig för en framtid i ett praktiskt och självständigt yrke.

Du får lära dig att svetsa kälfog och stumfog samt att svetsa rör med olika metoder. Dessutom har du möjlighet att genomföra en svetsarprövning (svetslicens) som sponsras av de svetsföretag vi samarbetar med. Klarar du licensen gäller den både nationellt och internationellt. Det gör att du efter utbildningen kan ha både Sverige och världen som arbetsplats.

På utbildningen lär du dig produktutveckling och programmering, kantpressning, ritningsläsning och maskinkunskap. Du lär dig också att bygga produkter från ritning till färdig produkt. Vi jobbar med Ung Företagsamhet (UF) där du lär dig att starta och driva företag.

Skolans nära kontakt med arbetslivet ger dig goda chanser att få sommarjobb. Efter studenten möter du en bransch där efterfrågan på din kunskap är stor.

Programmet har en inriktning: Svetsteknik.

VISSTE DU DET HÄR OM PROGRAMMET?
Vi är en del av Teknikcollege, som är en kvalitetsstämpel för tekniskt inriktade utbildningar i Sverige. Det ger dig möjlighet att vara med i nätverk bestående av många olika tekniska utbildningar och företag. På programmet får du arbeta med en av marknadens modernaste svetsrobotar i vår lektionsverkstad.

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor.

TYP AV PROGRAM: Yrkesprogram

PROGRAMMET FINNS PÅ: Kavelbro

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET: Yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet.

Om du vill...

  • komma ut i arbetslivet direkt efter utbildningen
  • ha ett jobb som är kreativt
  • göra praktiska arbetsuppgifter
  • ha möjlighet att ta svetsarlicenser i de olika svetsmetoderna kälsvets, stumsvets och rörsvets

 

...välj då Industritekniska programmet inriktning Svetsteknik.

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".