Bild på gymnasieelever.

Estetiska programmet (ES)

Kreativt och högskoleförberedande.

Vill du gå en högskoleförberedande utbildning och samtidigt utveckla ditt intresse inom bild, musik eller media? På Estetiska programmet får du tre givande och kreativa år som lägger en god grund för framtiden – oavsett vilken väg du väljer efter gymnasiet.

Som elev på Estetiska programmet kombinerar du teoretiska studier med lustfylld utveckling av ditt konstnärliga uttryck. Många av våra elever vittnar om hur de kreativa delarna av utbildningen hjälper dem att lyckas även i andra ämnen. Den som vill kan dessutom få särskild behörighet för fortsatta studier, exempelvis genom att läsa extra matematik.

VILKEN INRIKTNING PASSAR DIG?

Bild och formgivning: För dig som vill utveckla ditt personliga uttryck inom måleri, skulptur, formgivning och design.

Estetik och media: För dig som vill arbeta med digitala verktyg och fördjupa dig i foto, grafisk design och film.

Musik: För dig som spelar ett eller flera instrument alternativt sjunger, vill utveckla ditt musikaliska kunnande och samtidigt lära dig musikproduktion och inspelningsteknik.

VISSTE DU DET HÄR OM PROGRAMMET?
Eleverna har ofta utställningar - både på skolan, runt om i Skövde och i Skaraborg. Vartannat år brukar vi ha ett stort musikprojekt där alla inriktningar på Estetiska programmet deltar på olika sätt. Det avslutas med en föreställning för skolans alla elever samt för anhöriga och vänner. Elever från Estetiska programmets inriktning musik är också Skövdes officiella Lucia samt ger uppskattade julkonserter i St:a Helena kyrka och i Varnhems kyrka.

PROGRAMMET PASSAR DIG SOM: Har en kreativ läggning och vill förbereda dig för konstnärliga och andra högskoleutbildningar.

TYP AV PROGRAM: Högskoleförberedande program

PROGRAMMET FINNS PÅ: Västerhöjd

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET: Grundläggande högskolebehörighet och viss särskild behörighet

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".