Bild på gymnasieelever i skolans kök.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

God start med världens möjligheter.

Gillar du att laga mat och drömmer om att se världen? I Restaurang- och livsmedelsprogrammets toppmoderna kök och matsalar lär du dig matlagningens hantverk från grunden. Våra lärare har bred kompetens både från restaurang och storkök och dessutom goda kontakter i branschen. Som elev hos oss driver du och dina klasskamrater också vår egen restaurang med gäster från företag och privatpersoner. Det får dig att utvecklas lite extra.

Bra kockar och serveringspersonal är en bristvara både på den svenska och den internationella marknaden. Därför finns det gott om jobb. Restaurangbranschen inom offentlig miljö växer och där finns det gott om arbetstillfällen med bra arbetstider och god arbetsmiljö. Utanför Sverige finns stora utvecklingsmöjligheter på restauranger runt om i hela världen.

VISSTE DU DET HÄR OM PROGRAMMET?
Elever från Restaurang- och livsmedelsprogrammet ges möjlighet att delta i olika tävlingar, som till exempel SM i utomhusmatlagning och Yrkes-SM i matlagning.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet samarbetar med toppkrogar runt om i Sverige. Vi gör bland annat studiebesök på kända restauranger, bagerier och konditorier. 

Branschrepresentanter besöker programmet via gästspel där mat och dryck står i fokus.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor är en obligatorisk del av kurserna på utbildningen. Även APL utomlands kan förekomma.

TYP AV PROGRAM: Yrkesprogram

PROGRAMMET FINNS PÅ: Kavelbro

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET: Grundläggande högskolebehörighet samt yrkesexamen.

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".