Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Arbeta med människor och hälsa.

På Vård- och omsorgsprogrammet får du kunskaper och färdigheter som leder till jobb. Här rustas du för att arbeta med människor inom sjukvård eller social omsorg. Praktiken är en viktig del av din utbildning - därför får du tillfälle att arbeta både inom äldreomsorg, sjukvård, psykiatri och tillsammans med personer med funktionshinder.

Programmet har en inriktning som rymmer tre profiler.

VILKEN PROFIL PASSAR DIG?

Hälsa idrottsprofil (HIP): För dig som vill fördjupa dig inom funktionshinder. Inom denna profil samverkar vi med och besöker olika verksamheter inom området, till exempel dagligverksamhet, fritidsverksamhet och korttidsboende. Du som har blivit antagen till NIU väljer denna profil.

Skydd och säkerhet (SOS): För dig som vill fördjupa dig inom psykiatri. Du lär dig om psykisk hälsa och ohälsa och får också inblick i polisyrket, kriminalvården och bevakningsbranschen.

Räddning och akutsjukvård (ROA): För dig som vill få fördjupade kunskaper i sjukvård. Du får också inblick i akutsjukvård och räddningstjänst. Inom denna profil samverkar vi med räddningstjänst och ambulansverksamhet.

VISSTE DU ATT:
 Vård- och omsorgsprogrammet på Västerhöjd är Sveriges näst största med närmare 220 elever. Programmet är certifierat och ingår i Vård- och omsorgscollege Skaraborg, vilket innebär både hög kvalitet och högskolebehörighet. Programmet vann kommunens jämställdhetspris 2013. Alla elever som fyllt 18 år och har godkända betyg är garanterade sommarvikariat inom kommunens verksamheter.

TYP AV PROGRAM:
 Yrkesprogram

PROGRAMMET FINNS PÅ:
Västerhöjd

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET:

• Yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet
  • Vård - och omsorgscollege diplom

PROGRAMMET ERBJUDER MÖJLIGHETEN TILL ATT GÅ:

• NIU Nationell Idrottsutbildning
  • LIU Lokal Idrottsutbildning

Om du vill...

• skaffa dig de grundläggande kunskaper som du behöver för att arbeta som vård- och omsorgspersonal inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg, psykiatri och med funktionshindrade

...välj då Vård- och omsorgsprogrammet.

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".