Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Djupdyk i internationella samhällsfrågor.

Som elev på Samhällsprogrammet blir du allmänbildad och får bred behörighet för framtida högskolestudier. Här tränar du dig i informationssökning, källkritik och samhällsvetenskapliga metoder.

Du blir bra på att läsa, diskutera och presentera texter om världsfrågor och vardagsproblem. Du arbetar också med digitala verktyg, deltar i rollspel och tränar dig på olika sätt i kommunikation, både på svenska, engelska och ytterligare ett språk. Här finns många valmöjligheter!

VILKEN INRIKTNING PASSAR DIG?

Beteendevetenskap: För dig som vill fördjupa dig inom psykologi, sociologi och ledarskap. Du blir redo att möta människor i vitt skilda livssituationer.

Medier, information och kommunikation: För dig som vill lära dig mer om tv, film, sociala medier, tidningar och visuell kommunikation.

Samhällsvetenskap: För dig som vill förstå hur samhällen fungerar och förändras – lokalt och globalt. Vi fokuserar särskilt på europeisk samverkan, bland annat i form av ett skolutbyte med Belgien.

VISSTE DU ATT:
Vårt intresse för internationella frågor syns på många sätt i utbildningen. Vi erbjuder brett språkutbud, resor till Bryssel, utbyte med Madrid, FN-rollspel och program fördjupningar som ”Etnicitet och kulturmöten” och ”Religion och politik”.

PROGRAMMET PASSAR DIG SOM:

• vill veta mer om dig själv och om andra
  • är nyfiken på hur vårt och andra samhällen fungerar
  • vill få en god allmänbildning
  • vill kommunicera i olika medier
  • vill få en gedigen grund för vidare studier

TYP AV PROGRAM: Högskoleförberedande program

PROGRAMMET FINNS PÅ: Västerhöjd

PROGRAMMET ERBJUDER MÖJLIGHETEN TILL ATT GÅ:

• NIU Nationell Idrottsutbildning
  • LIU Lokal Idrottsutbildning

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".