Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Arbeta kreativt med matlagning och högklassig service.

Sugen på matlagning, servering och att se måltiden som en helhet? I Restaurang- och livsmedelsprogrammets toppmoderna kök och matsalar lär du dig hantverket från grunden. Dessutom kan du läsa kurser om näringskunskap, drycker, alkoholhantering, specialkoster och barteknik.

Dina kunskaper utvecklar du sedan vidare i ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL). Under sista läsåret reser du och dina klasskamrater på en studieresa med fokus på mat och dryck.

Att kunna samarbeta och ge högklassig service är mycket viktigt inom restaurangbranschen. Därför är kommunikation också en viktig del av utbildningen.

Utbildningen har en inriktning: Kök och servering.

VISSTE DU ATT: Elever från Kavelbros restaurangutbildning har i många år varit med och jobbat på Nobelfesten i Stockholm. Det gör oss unika i Sverige.

PROGRAMMET PASSAR DIG SOM:

• vill arbeta med servering
  • vill arbeta med matlagning i olika typer av kök

TYP AV PROGRAM: Yrkesprogram

PROGRAMMET FINNS PÅ: Kavelbro

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET: Yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet.

EXEMPEL PÅ VIDAREUTBILDNINGAR INOM YRKESHÖGSKOLAN:

• Sommelier
  • Måltidskreatör
  • Arbetsledare inom måltidsverksamhet

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".