Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

God start och världens möjligheter.

Gillar du att laga mat och drömmer om att se världen? I Restaurang- och livsmedelsprogrammets toppmoderna kök och matsalar lär du dig matlagningens hantverk från grunden. Våra lärare har bred kompetens både från restaurang och storkök och dessutom goda kontakter i branschen. Som elev hos oss driver du och dina klasskamrater också en egen restaurang med gäster som bokat plats, till exempel från företag eller privatpersoner. Det får dig att utvecklas lite extra.

Bra kockar och serveringspersonal är en bristvara både på den svenska och den internationella marknaden. Därför finns det gott om jobb. Här hemma växer restaurangbranschen inom kommun och landsting, med bra arbetstider och god arbetsmiljö. Och utanför Sverige väntar stora utvecklingsmöjligheter på restauranger i alla världens hörn.

Utbildningen har en inriktning: Kök och servering.

VISSTE DU ATT: Köksmästaren på Nobelfesten kommer till oss en vecka varje år och lagar årets Nobelmeny tillsammans med våra tvåor och treor. Ett par av våra elever får dessutom vara med och jobba i köket under själva Nobelfesten i Stockholm.

PROGRAMMET PASSAR DIG SOM:

• vill arbeta med servering
  • vill arbeta med matlagning i olika typer av kök

TYP AV PROGRAM: Yrkesprogram

PROGRAMMET FINNS PÅ: Kavelbro

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET: Yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet.

EXEMPEL PÅ VIDAREUTBILDNINGAR INOM YRKESHÖGSKOLAN:

• Sommelier
  • Måltidskreatör
  • Arbetsledare inom måltidsverksamhet

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".