NIU - Elitidrottsutbildning på Gymnasium Skövde

Om du vill: kombinera en elitidrott med dina studier.

Gymnasium Skövde erbjuder NIU inom handboll och fotboll. För dessa idrotter är vi på Gymnasium Skövde godkända och certifierade av respektive specialidrottsförbund.

NIU passar dig som vill göra en elitsatsning inom din idrott. Att gå en nationellt godkänd idrottsutbildning är det enda sättet för dig att få tillgång till ämnet specialidrott i gymnasieskolan. Hos oss tränar du din idrott (fotboll eller handboll) under ledning av välutbildade och erfarna instruktörer.

Du lär dig träningsmetoder för uthållighet, styrka, rörlighet, snabbhet och koordination. För att möta framtidens krav på dig som idrottare får du även lära dig att hantera de idrottspsykologiska faktorer som påverkar prestationen i tränings- och tävlingssituationer.

Som elev inom NIU går du i en vanlig klass tillsammans med andra elever på det gymnasieprogram som du kommer in på.

Specialidrott passar för dig som:

• vill satsa på din idrott
  • vill satsa mot elit

NIU är valbart på följande program:

• Barn- och fritid (BF)
  • Ekonomi (EK)
  • Handel- och administration (HA)
  • Natur (NA)
  • Samhäll (SA)
  • Teknik (TE)
  • Vård- och omsorg (VO)

Antal platser:

• Handboll 22 platser
  • Fotboll 19 platser

Hur blir man antagen?

• Testträningar
  • Intervjuer
  • Fystester
  • Uttagning sker på idrottsliga meriter

Sista ansökningsdag för NIU fotboll och handboll är 1 decemeber.
Efter att vi mottagit alla ansökningar anordnas testträningstillfällen.
NIU fotboll: 8 december kl. 09.00 för pojkar och 13.00 för flickor.
Plats: Södermalms IP.
NIU handboll: 16 december kl. 08.30 för flickor samt 19 december kl. 08.30 för pojkar.
Plats: Arena Skövde.