Estetiska programmet (ES)

Arbeta med musik, konst eller grafisk formgivning.

Drömmer du om en musikalisk framtid? Älskar du formgivning eller lockas du av en framtid inom mediavärlden? Då är Estetiska programmet något för dig. Vårt program riktar sig till dig som på olika sätt vill arbeta med kultur eller inom estetiska yrken. Du kan arbeta som grafiker, designer, art director, fotograf, konstnär, musikproducent, musiker och så vidare.

Här formar du en bred grund att stå på för vidare studier inom dessa områden. Under utbildningen lär du dig mer om olika estetiska uttryck och utvecklar din kreativitet. På Estetiska programmet kan du dessutom läsa matematik upp till nivå Ma4 om du vill ha extra behörighet till fortsatta studier.

Musikinriktningen har utbildat flera kända musikprofiler och vi är välkända i musikbranschen. Två exempel på elever som gått på vårt program är Elisa Lindström och Johanna Beijbom.

VILKEN INRIKTNING PASSAR DIG?

Bild och form: För dig som vill utveckla ditt personliga uttryck med hjälp av olika tekniker inom måleri, skulptur, formgivning och design.

Estetik och media: För dig som vill fördjupa dig inom foto, grafisk design och andra konstnärliga uttryck, samt arbeta med digitala verktyg. Inriktningen förbereder dig för olika utbildningar inom kultur, media och estetik.

Musik: För dig som vill lära dig musikproduktion och inspelningsteknik och spela eller sjunga ensam och tillsammans med andra.

PROGRAMMET PASSAR DIG SOM: Har en kreativ läggning och vill förbereda dig för konstnärliga och andra högskoleutbildningar.

TYP AV PROGRAM: Högskoleförberedande program

PROGRAMMET FINNS PÅ: Västerhöjd

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET: Grundläggande högskolebehörighet och särskild behörighet

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".