Estetiska programmet (ES)

Kreativt och högskoleförberedande.

Vill du gå en högskoleförberedande utbildning och samtidigt utveckla ditt estetiska intresse? Eller vill du satsa på ditt konstnärliga intresse och ändå ha valmöjligheter? På Estetiska programmet får du tre roliga och kreativa år som lägger en god grund för framtiden – oavsett vilken väg du väljer efter gymnasiet.

Som elev på Estetiska programmet kombinerar du teoretiska studier med lustfylld utveckling av ditt konstnärliga uttryck. Många av våra elever vittnar om hur de kreativa delarna av utbildningen hjälper dem att lyckas även i andra ämnen. Den som vill kan dessutom få särskild behörighet för fortsatta studier, exempelvis genom att läsa extra matematik.

VILKEN INRIKTNING PASSAR DIG?

Bild och form: För dig som vill utveckla ditt personliga uttryck inom måleri, skulptur, formgivning och design.

Estetik och media: För dig som vill arbeta med digitala verktyg och fördjupa dig inom foto, grafisk design och film.

Musik: För dig som spelar ett eller flera instrument alternativt sjunger, vill utveckla ditt musikaliska kunnande och samtidigt lära dig musikproduktion och inspelningsteknik.

VISSTE DU ATT: Eleverna har ofta utställningar, till exempel på skolan och i kulturhuset. Vartannat år har vi ett stort musikprojekt där alla inriktningar på Estetiska programmet deltar. Det avslutas med en fantastisk föreställning för elever, anhöriga och vänner. Estetiska programmets elever är också Skövdes officiella Lucia. I årskurs tre åker eleverna till Prag för att uppleva stadens kulturskatt och historia.

PROGRAMMET PASSAR DIG SOM: Har en kreativ läggning och vill förbereda dig för konstnärliga och andra högskoleutbildningar.

TYP AV PROGRAM: Högskoleförberedande program

PROGRAMMET FINNS PÅ: Västerhöjd

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET: Grundläggande högskolebehörighet och särskild behörighet

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".