Ekonomiprogrammet (EK)

En karriärstart för ekonomer, jurister och företagare.

På Ekonomiprogrammet lägger du en viktig grund för fortsatta studier i ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Under första året bekantar du dig med alla delar, därefter väljer du inriktning. På så vis behöver du inte välja mellan bredd och fördjupning – du får båda delar.

Hos oss kan du starta företag inom Ung Företagsamhet (UF) och använda vårt nära samarbete med näringslivet till att skaffa viktiga kontakter. Dessutom finns det internationella perspektivet ständigt med hos oss.

VILKEN INRIKTNING PASSAR DIG?

Ekonomi: För dig som vill skaffa kunskaper inom företagsekonomi, det vill säga redovisning, kalkylering, marknadsföring, ledarskap och organisation.

Juridik: För dig som vill skaffa kunskaper om rättsordningens betydelse i samhället. Du lär dig bland annat att analysera och bedöma juridiska problem.

VISSTE DU ATT:
 Om du läser Ekonomiinriktningen kan du bli diplomerad gymnasieekonom – och väljer du juridikinriktningen kan du bli en av de elever som ställer upp i skol-SM i juridik.

PROGRAMMET PASSAR DIG SOM:

• Vill studera samhällsvetenskap med fokus på ekonomi och juridik.
  • Vill lära dig grunderna inom privat- och affärsjuridik samt internationell rätt.
  • I framtiden vill arbeta som; ekonom, jurist, marknadsförare, projektledare, revisor, mäklare, nationalekonom etc.

TYP AV PROGRAM: Högskoleförberedande program

PROGRAMMET FINNS PÅ:
Västerhöjd

PROGRAMMET ERBJUDER MÖJLIGHETEN TILL ATT GÅ:

• NIU Nationell Idrottsutbildning
  • LIU Lokal Idrottsutbildning

VARFÖR EKONOMIPROGRAMMET HOS OSS?

Vi har ett nära samarbete med det lokala näringslivet.

Vi ger dig möjlighet att forma dina studier i en internationell inriktning, bland annat genom ett internationellt nätverk med studieresor och utbyten och vi har sedan 2013 ett samarbete med Skandinaviska skolan i Madrid.

Med vår inriktning Ekonomi kan du bli Diplomerad Gymnasieekonom.

Vi är medlemmar i Nordiska Juristakademien och med vår inriktning juridik kan du deltaga i Skol-SM i juridik.

Vi erbjuder, oavsett inriktning, de elever som vill att driva UF-företag.

Du får låna en personlig dator under din studietid.

Du får den stora skolans möjligheter vad gäller valbara kurser och elevaktiviteter.

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".