Barn- och fritidsprogrammet (BF)

Arbeta med människors utveckling, lärande och hälsa.

Är du en kreativ, lyhörd problemlösare som vill lära dig förstå andra människor? Då ska du gå Barn- och fritidsprogrammet! Programmet ger dig en yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet.

Här lär du dig att kommunicera och arbeta med andra människor både i och utanför skolan. Du tränar på att lyssna på andra, lösa praktiska problem och göra andra personer delaktiga. Hos oss kommer du att både utvecklas som människa och skaffa dig gott om kunskaper för det kommande yrkeslivet.

VILKEN INRIKTNING PASSAR DIG?

Fritid och hälsa: För dig som vill hjälpa människor med förebyggande hälsoarbete och/eller satsa på din idrott under din gymnasietid. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som gym- och gruppträningsinstruktör eller bad- och idrottsplatspersonal.

Pedagogiskt arbete: För dig som vill arbeta med barns utveckling och lärande. Du lär dig att kommunicera med och pedagogiskt leda människor i olika situationer. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som barnskötare eller elevassistent.

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor inom den inriktning du valt.

VISSTE DU ATT: Många av Barn- och fritidsprogrammets tidigare elever har gått vidare till jobb på Skövdes förskolor och träningsanläggningar.

BARN- OCH FRITIDSPROGRAMMET PASSAR DIG SOM:

• Vill arbeta med hälsa och friskvård.
  • Vill arbeta med människor i olika åldrar.
  • Vill utveckla ditt ledarskap.
  • Vill satsa på en idrott i kombination med dina gymnasiestudier.

TYP AV PROGRAM: Yrkesprogram

PROGRAMMET FINNS PÅ: Kavelbro

PROGRAMMET GER FÖLJANDE BEHÖRIGHET: Yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet.

PROGRAMMET ERBJUDER MÖJLIGHETEN TILL ATT GÅ:

• NIU Nationell Idrottsutbildning inom inriktningen Fritid och hälsa
  • LIU Lokal Idrottsutbildning inom inriktningen Fritid och hälsa

Mer information om utbildningen samt programblad hittar du under "Länkar" och "Dokument".