Dags för student 2023

Välkommen till årets firande av studenten fredag 16 juni!

På den här sidan kommer du hitta information som är gemensam för Gymnasium Skövde  - Kavelbro och Västerhöjd.

Sidan kommer att uppdateras efter hand som ny information kommer.

Program fredag 16 juni

Kl. 08.00         Studentdagen startar på respektive skola - se hålltider här

Kl. 10.40         Uppställning Västerhöjd och avmarsch till Arena Skövde

Kl. 10.45         Uppställning Kavelbro och avmarsch till Arena Skövde

Kl. 11.15         Avslutningsprogram i Arena Skövde - endast studenter och personal

Kl. 12.15         Utspring klassvis från Arena Skövde

Tidschemat för utspringen hittar du här eller under Dokument. Utspringen sker löpande, när en klass sprungit ut är det dags för nästa klass direkt.

Familj, släkt och vänner är välkomna att vara med på torget vid Arena Skövde. Se placeringsordning efter utspring här eller under Dokument.

Parkering

Gällande parkeringsregler gäller den här dagen. Antalet parkeringsplatser vid Arena Skövde är mycket begränsat. Andra parkeringsmöjligheter finns i P-husen Mode (resecentrum), Commerce och Vasaporten.

Övrig trafikinformation

Studentkorteger kommer att genomföras från ca kl. 13.30-14.00. Badhusgatan-Skolgatan-Stationsgatan-Staketgatan är de huvudsakliga färdvägarna. Det kommer vara mycket begränsad framkomlighet i de centrala delarna av Skövde under denna tid. Om möjligt välj annan väg.

Fira studenten utan plastkonfetti

Om du vill fira med konfetti, tänk då på att bara nedbrytbar konfetti gjord av papper får användas. Plastkonfetti kommer inte att tillåtas.

All konfetti kommer att samlas in vid entrén till Arena Skövde och kontrolleras av personal. Om konfettin innehåller plast, även i tveksamma fall, kommer den att beslagtas. Om detta sker märks den med klassbeteckning och kan sedan hämtas måndag 19 juni kl. 08.00-10.00 på respektive skolas expedition.

Plastkonfetti är sedan 2021 förbjuden att använda utomhus. Den är svår att städa upp och det som blir kvar i naturen delas upp i mindre delar och blir till slut mikroplast som följer med regnvatten ut i sjöar och hav.

Vi hoppas på förståelse av beslutet och inte tar med plastkonfetti. Gymnasium Skövde kommer i sin tur att stå med bland annat rökmaskiner och såpbubblor för att göra studenten riktigt festlig!

Studentbal

Årets studentbal kommer äga rum söndag 18 juni på Valhall, Kulturhuset Skövde.

Program söndag 18 juni

Kl. 15.30         Samling på Billingehovsparkeringen

Kl. 15.45         Första bil lämnar Billingehov

Kl. 16.00         Första bil anländer till Valhall, fördrink kommer att serveras utanför om vädret tillåter

Kl. 17.30         Alla studenter på plats utanför Valhall

Kl. 19.00         Till bords med efterföljande dans, liveband och DJ

Kl. 01.00         Balen stänger

Färdväg från Billingehov till Valhall:
Vänster från Billingehovsparkeringen ut på Karstorpsvägen. Höger i första rondellen och sedan rakt fram på Vadsbovägen till Badhusrondellen vid brandstationen. Ta vänster i rondellen, sedan höger på Badhusgatan. Följ Badhusgatan och sväng sedan vänster ned på Kungsgatan. Ta vänster in på Rådhusgatan och sedan höger på Hertig Johans gata för att slutligen ta vänster in på Trädgårdsgatan. Släpp av studenterna framför Scandic Billingen.

Varmt välkommen till årets studentfirande!