Studie- och yrkesvägledare på utbildning

Under veckan besökte studie- och yrkesvägledare (SYV) Kavelbro och Västerhöjd för att få utbildning i hur de på bästa sätt kan hjälpa blivande elever på Gymnasium Skövde att välja rätt program.

Studie- och yrkesvägledarna kom från både Skövde och kommunerna runt omkring.

Under tisdagen besökte de Västerhöjd och fick information om alla program som erbjuds där.

På torsdagen var det Kavelbros tur. Där fick de information genom att besöka alla program inklusive ett stopp på restaurangutbildningen där de även fick provsmaka lunch. På så sätt fick SYV:arna information i den miljö kommande elever kommer att vara i om de går ett yrkesförberedande program.

Bilderna är från Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning måleri samt husbyggnad och från VVS- och fastighetsprogrammet.