Bild på Rasmus Dahlgren (till höger) och Tim Karlén.

Rasmus deltog i kvaltävling i transportteknik

Rasmus Dahlgren (tävlande) samt Tim Karlén (kompiscoach) deltog under onsdagen den 15 september i en kvaltävling inför Yrkes-SM 2022.

Bild: Rasmus Dahlgren (till höger) och Tim Karlén.

De båda eleverna kom till skolan som vanligt dagen före själva kvaltävlingen. Efter att väskor packats och stuvats in i en lastbil tilldelades de ett uppdrag. Målet var att samma dag planera en resa till Uppsala på ett sådant sätt att de inte skulle färdas på någon Europaväg.

Rasmus och Tim klarade sitt uppdrag bra och väl framme möttes de av arrangörerna som bjöd på middag och mingel för både elever och lärare från alla deltagande skolor.

På tävlingsdagen, efter en stadig frukost, begav sig Rasmus och Tim mot tävlingsplatsen. Där möttes de av två olika manöverbanor för lastbil, en manöverbana för truck, praktiska moment med både lastning, lastsäkring samt diverse teoretiska uppgifter som är kopplade till både uppgifterna i sig som yrket i sin helhet.

Rasmus kämpade väl och slutade på en mycket hedrande femte plats! Toppstriden var extremt jämn och endast 10 poäng skiljde mellan första och femte plats.

Noteras bör att samtliga tre representerade skolor från Skaraborg hamnade i topp fem. Det lovar gott för åkeriverksamheten i länet!

Totalt deltog 18 skolor i kvaltävlingen, som höll mycket hög klass.

Yrkes-SM 2022

Yrkes-SM arrangeras 10 – 12 maj i Växjö 2022. Under Yrkes-SM får yrkesutbildade möjlighet att tävla med sin yrkeskunskap. Arrangemanget finns till för att skapa intresse för yrkesutbildningar och skapa samverkan mellan skola och arbetsliv. De ungdomar som vunnit kvaltävlingarna kommer att tävla i grenen Transportteknik.