Grattis Wihlma och Emelie - "Årets Grazette-elev"

Tävlingen Årets Grazette-elev 2019 är avgjord och två elever från åk 3 på Hantverksprogrammet Frisör tog hem första respektive tredjeplatsen.

Wihlma Olsen och Emelie Andersson var med och tävlade i "Årets Grazette-elev", en tävling för Sveriges frisör- och stylistelever. Kriterierna för tävlingen var att göra en frisyr, styling och make-up på en levande modell utifrån temat: Gimmi Shelter! – back to nature (r)evolution. Eleverna skulle använda sig av återvunnet material, canvas, linne och jordnära färger.

Juryn bedömde kreativitet, hantverk, tematolkning och presentation. När tävlingen var avgjord stod Wihlma som vinnare och Emelie knep tredjeplatsen.

Motiveringen till förstaplatsen lyder:
Med en eftertanke på detaljer och kreativitet har det vinnande bidraget visat på ett fint hantverksjobb passande för tävlingens tema. Färg, form och styling påvisar ett enat uttryck där man använt Grazette of Swedens produkter på rätt sätt i en snygg presentation.

Stort grattis till Wihlma och Emelie!