Bild på frisörelever.

Frisörelever deltog i tävling

Frisöreleverna i åk 3 på Hantverksprogrammet har varit med i en av Sveriges största tävlingar för frisörelever - "Årets Grazette-elev 2019".

Tävlingen är för alla frisör- och stylistelever i Sverige och går ut på att eleverna ska färga och sminka modeller utifrån ett förutbestämt tema. Även eleverna i åk 2 får vara med och kommer att tävla tisdag 26 mars.

Grazette of Sweden är ett svenskt företag som genom egen forskning utvecklar och tillverkar hårvårdsprodukter för professionellt bruk. Förra året tog en av Hantverksprogrammets dåvarande åk 2-elever hem tredje pris i tävlingen.

Temat i årets tävling är "Gimme Shelter - Back to Nature (R)evolution":

Återvunnet material, canvas, linne och jordnära färger. Det är orubblighet, altruism och öppenhet som driver kreativiteten framåt, att skapa sig ett eget utrymme och känna sig trygg. Återvunna accessoarer tillbaka till natur och träd, gör något nytt av det man har, kreativitet där gammalt blir till nytt. Världen är i förändring och man skapar sig en egen plats, ett skydd. Kaos möter natur. Tillbaka till ett lugn och enkelhet. Bara fantasin sätter gränsen för din personliga tolkning!