Fira studenten utan plastkonfetti

Använd blomblad, fågelfrön eller såpbubblor vid ditt studentfirande istället för plastkonfetti så gör du en stor insats för djur och natur.

Nu närmar sig student- och skolavslutningar och andra högtider. Vid dessa firanden släpps det ofta ut plastkonfetti som sedan sprider sig över staden. Konfettin är svår att städa bort och finns kvar i naturen och leds ut i vattendrag och sjöar.

Alternativ till plastkonfetti

Om du använder blomblad, fågelfrön eller såpbubblor vid ditt firande istället för plastkonfetti gör du en stor insats för djur och natur. Både plaster och mikroplaster äts upp av djuren och fastnar i deras matsmältningsorgan, vilket bland annat kan leda till att djuren svälter ihjäl. Mikroplasterna stannar kvar i ekosystemet, de försvinner inte.

Håll Skövde rent

Som kommun är vi stolta över att vara en Håll Sverige Rent-kommun, där vi som medlemmar verkar för ett skräpfritt Sverige. Vi arbetar aktivt och brett för att minska nedskräpandet i kommunen.