Erasmus+ projekt på Gymnasium Skövde Västerhöjd

Under första veckan i maj var Västerhöjd värdskola för ett tvåårigt internationellt Erasmusprojekt kallat "Our cultural diversity - our common strength”.

Projektet handlar om kulturarv. Deltagande länder förutom Sverige är Luxemburg och Italien. Deltagarna var tjugo elever med sex lärare från partnerländerna samt tjugo Västerhöjdselever som var värdfamiljer.

Programmet under veckan var fyllt med både aktiviteter i skolan och studiebesök i regionen. Eleverna och lärarna arbetade i blandade grupper med begreppet kultur och kulturarv, de diskuterade vad kultur är och olika stereotyper samt skapade turistbroschyrer och en ”time capsule” (tidskapsel), som de kommer arbeta med under hela projektet.

De besökte intressanta platser som Varnhem, Kata gård, Karlsborgs fästning och Världskulturmuseet i Göteborg. De fick också en förhandsvisning av Kulturlabbet (Ungas kulturhus i Skövde) som ska invigas i juni.

Västerhöjds elever kommer att få åka till Italien och Luxemburg till sina gäster senare i höst. De ska då fortsätta arbeta med kulturarv och kommer på så sätt få möjlighet att bredda sina vyer, knyta nya kontakter och få minnen för livet.

De lärare som är ansvariga för projektet och som var delaktiga under hela veckan är Rosina Artuso Saklanti, Sanna Carlborg och Alexsandra Hallén.